Hyundai i30 Fastback

banner-i30-fastback

Expresiv si versatil

Noul i30 Fastback impresioneaza prin exteriorul care inspira rafinament si sportivitate. Silueta combina proportiile dinamice, specifice modelelor coupe - linia eleganta a plafonului, capota alungita si caroseria robusta – cu cele ale unui sedan, punand la dispozitia clientilor un portbagaj generos de 450 de litri.

Dinamism si sportivitate

i30 Fastback imbina silueta unui coupe sportiv cu performanta remarcabila.

i30 Fastback imbina silueta unui coupe sportiv cu performanta remarcabila.

Conectivitate

i30 Fastback dispune de echipamente inteligente de conectivitate, printre care incarcator wireless pentru telefoanele smartphone si un ecran tactil de 8 inchi, asociat sistemului de navigatie, care integreaza functii precum Apple CarPlay™ si Android Auto™. Navigatia beneficiaza de un abonament gratuit pe sapte ani la serviciile LIVE, care ofera informatii actualizate in timp real despre vreme, trafic, radare** si cautare online a punctelor de interes. Incarcatorul wireless cu interfata standard Qi, situat in consola centrala, permite incarcarea cu usurinta a telefoanelor de tip smartphone compatibile, fara a fi necesara utilizarea cablurilor.

Sistem de avertizare a conducatorului auto (DAW)

Permite monitorizarea constanta a stilului de condus, cu scopul de a detecta orice deviatie neobisnuita a directiei sau alte semne de oboseala. Cu ajutorul DAW sunt analizate diverse semnale ale autovehiculului, precum unghiul de virare, cuplul la volan, pozitia vehiculului pe banda de rulare sau timpul de condus.

Sistemul de monitorizare a unghiului mort (BCW)

Sistemul de monitorizare a unghiului mort (BCW) utilizeaza tehnologia radar. Impreuna cu sistemul de asistenta la schimbarea benzii de rulare monitorizeaza zonele laterale spate ale masinii si, in cazul in care la o incercare de schimbare a benzii este detectat un alt autovehicul, un semnal de alerta este afisat in retrovizoarele exterioare.

Sistem de asistenta la coliziune frontala (FCA)

Pentru mai multa siguranta, modelul dispune de asistenta la coliziune frontala (FCA) cu detectare pietoni. Cu ajutorul senzorilor radar si al camerei frontale, FCA actioneaza in trei etape. Initial, sistemul avertizeaza vizual si acustic conducatorul auto, aplicand automat o forta de franare a carei intensitate creste treptat, pentru a evita riscul unui accident sau pentru a reduce daunele atunci cand o coliziune este inevitabila.

Aspect remarcabil si bine definiT

 

Odata cu modelul i30 Fastback, Hyundai patrunde in segmentul autovehiculelor compacte cu un coupe in cinci usi. Priza de aer orizontala, pozitionata in partea de jos a grilei, contribuie la sporirea atractivitatii.

Performante rutiere

 

i30 Fastback este disponibil in doua variante de motorizare turbo pe benzina – 1,4 litri T-GDi, in patru cilindri, care dezvolta 140 CP sau 1,0 T-GDi, in trei cilindri, disponibil cu 120 CP. Posesorii pot opta pentru transmisia manuala cu sase rapoarte sau cea automata in sapte trepte cu dublu ambreiaj.

Silueta remarcabila

Silueta integreaza proportiile dinamice specifice modelelor coupe sportive - linia eleganta a plafonului (coborat cu 25 mm in comparatie cu modelul i30 in cinci usi), capota alungita si caroseria robusta - care contribuie la imbunatatirea performantelor aerodinamice

DESIGN INTERIOR

PERFORMANTA SI EFICIENTA

Siguranta, o prioritate

Sistem de asistenta la coliziune frontala (FCA) Este un sistem avansat de siguranta activa care alerteaza conducatorul auto in caz de urgenta si franeaza autonom daca este necesar. Cu ajutorul senzorilor radar si al camerei frontale, sistemul de asistenta la coliziune frontala (FCA) cu detectare pietoni avertizeaza vizual si acustic conducatorul auto, aplicand automat o forta de franare a carei intensitate creste treptat, pentru a evita riscul unui accident sau pentru a reduce daunele atunci cand o coliziune este inevitabila.
Pilot automat inteligent (ASCC) Pastreaza viteza sau distanta constante pana la autivehiculul din fata, prin franarea sau accelerarea automate, urmarind variatiile de viteza ale autovehicului din fata, in limita vitezei setate pe pilotul automat.
Sistem de asistenta la mentinerea benzii de rulare (LKA) Alerteaza conducatorul auto in cazul schimbarii benzii de rulare fara actionarea semnalizatoarelor. LKA avertizeaza vizual si sonor, corectand proactiv pozitia volanului, pentru a mentine autovehiculul pe mijlocul benzii de rulare.
Sistem de monitorizare a unghiului mort (BCW) Utilizand tehnologia radar, BCW monitorizeaza partile laterale spate ale masinii si, in cazul in care este detectat un alt autovehicul, un semnal de alerta este afisat in retrovizoarele exterioare.

Asistenta pentru faza lunga (HBA) In momentul in care modul auto
este selectat, sistemul HBA detecteaza noaptea vehiculele care se
deplaseaza atat din sensul opus, cat si pe cele care au aceeasi directie
de deplasare, comutand astfel de pe faza lunga pe cea scurta, in cazul
in care conditiile de drum o impun. Atunci cand nu detecteaza alte
vehicule in apropiere, sistemul reactiveaza automat faza lunga, pentru
vizibilitate maxima.

Sistemul de avertizare a conducatorului auto (DAW)
permite monitorizarea constanta a stilului de condus, cu
scopul de a detecta orice deviatie a directiei sau semne de
oboseala, prevenind conducatorul auto printr-un semnal
sonor si un mesaj vizual, afisat pe instrumentarul de bord.
Sistemul analizeaza diferiti parametri ai vehiculului, cum ar fi
unghiul de bracaj al volanului, actionarea directiei, pozitia
autovehiculului pe banda si timpul de condus. In plus,
conducatorul auto poate regla sensibilitatea sistemului cu
ajutorul unei setari care poate fi modificata de utilizator. In
cazul in care conducatorul auto nu este atent, sistemul
detecteaza acest aspect si avertizeaza sonor si vizual.

Comments are closed.